12 juli 2009

Geconfronteerd met het voor de handen ‘pijnlijke’ werk - de harde maïskorrels van de kolven halen – kwamen we op de idee om aan een groep jonge artiesten – gekend voor hun prachtige houtsnijwerk – te vragen ons een ‘egreneur’ te maken (Sorry, ik kan niet zo direct op de Nederlandstalige benaming komen) volgens een ‘schets’ die we van het Internet plukten. Na enige probeersels kwam er een hardhouten voorwerp te voorschijn dat volledig voldeed aan wat er van verwacht werd. Restte ons enkel dit handige werktuigje bij de boeren voor te stellen.
Het enthousiasme was groot van bij de eerste demonstratie. De gedroogde maïskolven werden met handenvol tegelijk aangevoerd… en de gelukkige boerin die de ‘eer’ kreeg om de ‘egreneur’ als eerste uit te testen, wilde die later niet meer afgeven en beschouwde hem meteen als haar persoonlijke eigendom. Succes verzekerd, want de bestellingen stromen binnen.
Twee vliegen in één klap… aan de ene kant konden we zo het werk wat verlichten voor de vrouwen, het ‘ontkorrelen’ gaat vlugger en de handen worden ‘gespaard’ (geen pijnlijke blaren meer na enkele uurtjes ‘ontkorrelen’)… aan de andere kant ‘bestellingen’ voor onze jonge beeldhouwers en veel waardering voor hun werk. De ‘egreneurs’ worden voor een kleine 4 euro aangeboden, zijn met de hand gemaakt van hardhout.

1 reacties:

Anoniem zei

wat ik zocht, bedankt